5 redenen om te kiezen voor de QWIKR Freshtex doek!

Als professional in de schoonmaakbranche kom je ze waarschijnlijk dagelijks tegen: schoonmaakdoeken met microvezels. Maar wat zijn dat eigenlijk: microvezels? En belangrijker nog; wat maakt dit materiaal zo geschikt voor het schoonmaken? In deze blog leggen we je het graag uit. Én we geven je meteen vijf redenen om voor de QWIKR® Freshtex™ doek te kiezen. 

Fijner dan een mensenhaar

Microvezel is een synthetisch materiaal dat gemaakt wordt van een mix van polyester en polyamide (nylon). Door de polyester vezels te scheiden van de polyamide vezels ontstaat een gesplitste vezel: de microvezel. Hoe ziet deze vezel eruit? De microvezel weegt minder dan 1 gram per 10 kilometer lengte en is zo’n tien keer fijner dan een mensenhaar. Een super fijne vezel dus, met een aantal unieke eigenschappen!

Unieke combinatie van eigenschappen

Maar wat zorgt er nu voor dat deze vezel zo geschikt is voor het schoonmaken? Dat zit zo: de microvezel bestaat uit een stervormige kern van polyamide, omgeven door traanvormige polyestervezels. De ruimtes tussen het polyamide- en het polyesterdeel van de vezel zorgen niet alleen voor een groot oppervlak, maar zijn ook perfect voor het opvangen van vocht en vuil. Deze combinatie van eigenschappen maakt de microvezel uniek en zeer geschikt voor schoonmaakwerkzaamheden!

De innovatie van QWIKR®

Kortom: microvezel is hét materiaal waarmee je oppervlakken hygiënisch kunt reinigen. Maar bij QWIKR® gaan we graag een stapje verder. Daarom hebben we onszelf de vraag gesteld: hoe kunnen we de microvezeldoek nóg beter geschikt maken voor schoonmaakwerk? We ontwikkelden een speciale coating die ervoor zorgt dat de eigenschappen van de microvezel versterkt worden. Het resultaat? Dé innovatie binnen de productieketen van microvezeldoeken en het beste schoonmaakgereedschap in Nederland!

Vijf redenen om te kiezen voor de QWIKR® Freshtex™ doek:

  • Een super hygiënisch resultaat

De coating van de QWIKR® Freshtex™ doek verwijdert 99,9% van de bacteriën, alléén met water. Naast vocht, vuil en stof trekken de vezels ook bacteriën, pathogenen en virussen aan. Al deze onzuiverheden worden vastgehouden totdat de doek in de wasmachine gewassen wordt. Deze krachtige zuiverende werking verkleint de verspreiding van ziektekiemen, waardoor de Freshtex™ doek zeer geschikt is voor schoonmaakwerkzaamheden in de zorg.

  • Krachtige absorptie

Van professionele schoonmakers wordt niet alleen verwacht dat ze hun werk goed uitvoeren, maar ook snel. Dat geldt zeker voor schoonmaakwerk in de gezondheidszorg, waar de druk steeds meer toeneemt. Dankzij het grote oppervlak en de hoge vezeldichtheid kunnen Freshtex™ doeken tot 7 keer hun gewicht aan water absorberen. Dit draagt bij aan een hygiënisch en fris resultaat in veel minder tijd!

  • Schuurt niet

De Freshtex™ schoonmaakdoek van QWIKR® bevat zeer veel kleine vezels, zodat de doek gemakkelijk over het oppervlak glijdt tijdens het schoonmaken. Bovendien brengt het geen schade aan de oppervlaktes. Wel zo veilig!

  • Duurzaam in gebruik

Door het grote oppervlak met ontelbaar kleine vezels kan de Freshtex™ doek tot wel 500 keer gewassen worden in heet water. De doek heeft een lange levensduur en kan ontelbare keren gebruikt worden. Bovendien heb je niet of nauwelijks schoonmaakmiddel én veel minder water nodig, dankzij de hoge reinigingskracht van de microvezel en de coating.

PS: gebruik geen bleek of wasverzachter tijdens het wassen, dit kan het materiaal beschadigen en de levensduur verkorten.

  • Geschikt voor bijna alle oppervlakken

Schoonmaken gaat soms gepaard met het gebruik van tíg verschillende doeken. Met QWIKR® is dit verleden tijd. De QWIKR® Freshtex™ doeken zijn namelijk het perfecte schoonmaakgereedschap voor het dagelijks afstoffen en reinigen van bijna élk oppervlak. Denk hierbij aan keukens, tafels, vensterbanken en ander meubilair. Maar ook aan spiegels, glas, RVS en andere gladde/glazen oppervlakten.


Geplaatst op 02 dec 2021.

Terug naar overzicht >