Professionele reinigingsdoeken wassen

Professionele reinigingsdoeken wassen. Waar moet je op letten? 

In de gezondheidszorg waar professionele reinigingsdoeken worden gebruikt is het wassen een zeer belangrijke activiteit. De juiste was cyclus zorgt voor een langere levensduur van de Freshtex™ doeken zodat je hygiënisch schoon blijft maken en kosten worden bespaard.

Wanneer de Freshtex™ doeken niet op de juiste manier worden gebruikt én gewassen heeft dit een negatieve impact op de levensduur van de doeken. In de wasmachine reageren reinigingsmiddelen met het wasmiddel in de wasmachine. Als er niet op de juiste manier wordt gewassen vormt er zich een korst op de doek en worden de vezels dichtgesmeerd. Hierdoor kan de vezel geen vuil meer opnemen waardoor er niet meer hygiënisch wordt schoongemaakt. Met de juiste wascyclus kan dit voorkomen worden.

Behoud van de levensduur 
Om de korstvorming; reactie tussen reinigingsmiddelen en wasmiddelen te voorkomen is het belangrijk om de doeken eerst grondig voor te spoelen alvorens ze in contact komen met wasmiddel. Professionele wasmachines zijn hier op ingericht.

Kosten besparen
Er gaat niet alleen veel geld zitten in hoge kwaliteit schoonmaakgereedschap ook het wassen speelt hierin een grote rol. Het wassen van moppen en schoonmaakdoeken is na personeelskosten de tweede grootste kostenpost. Zeker in de gezondheidszorg, daar waar dagelijks moppen en doeken gewassen worden. Met een doordacht concept kan je echter geld besparen (en weer ergens anders uitgeven). Daarnaast draagt zuinig wassen bij aan beter milieu. Bij het juiste gebruik en wascyclus behouden de QWIKR® Freshtex™ doeken tot wel 500 keer wassen de kwaliteit. Deze lange levenscyclus draagt bij aan duurzaam schoonmaken in de gezondheidszorg.

Voorkomen is beter dan genezen
De QWIKR® Freshtex doeken dragen bij aan duurzaamheid in de gezondheidszorg. De nieuwe technologie die bij de Freshtex™ doeken is toegepast, zorgt ervoor dat er hygiënisch wordt gereinigd zonder gebruik van chemicaliën. Een onafhankelijk testbureau heeft bewezen dat de Freshtex™ doeken met alleen water > 99,99% van de bacteriën verwijderen. Doordat de schoonmakers reinigen met alleen water zitten er geen chemicaliën op de doeken die in de was cyclus reageren met de wasmiddelen. Hierdoor ontstaat er geen korstvorming op de doeken. Dit zorgt voor een langere levensduur van de moppen en doeken.

Hoe kom je er achter of er korstvorming is ontstaan? 
Wanneer de schoonmaakdoek niet meer goed schoonmaakt kan je eenvoudig zelf nagaan of er korstvorming is opgetreden. Weeg een nieuwe doek en weeg een droge gewassen doek. Wanneer de gewassen doek meer weegt dan de nieuwe doek. Dan is er met zekerheid te zeggen dat er korstvorming op de vezels is ontstaan. Dit treedt meestal op wanneer er schoon wordt gemaakt met reinigingsmiddelen en de wasmachine te vol wordt geladen, desinfectiemiddel niet volledig wordt uitgespoeld en reageert met het wasmiddel, ontbrekende voorspoeling, of ontbrekend was component om de chemie te verwijderen.

Met QWIKR® draag je bij aan duurzaamheid in de gezondheidszorg:
- Hygiënisch schoonmaken zonder gebruik van chemie
- Lange levensduur van het schoonmaakgereedschap
- Geproduceerd in Nederland


Geplaatst op 23 jan 2023.

Terug naar overzicht >